Els contes de sempre i les seves transformacions

Avui volem començar un blog on farem l’anàlisi de tres contes tradicionals de Hans Crhistian Andersen. 

Els tres contes que analitzarem seran: La Sirenita, El Soldadet de Plom i l’Aneguet Lleig. Tres contes clàssics i populars que la majoria dels infants els sabrien explicar, ja sigui perquè han vist la pel·lícula, els hi han explicat o ells mateixos ho han vist en llibres.

Sigui com sigui, la majoria de les persones coneixen aquests tres contes, però sempre existeixen diferències; Vull recordar que aquests contes tenen els seus inicis en la tradició oral, és a dir, la primera vegada que es va explicar l’Aneguet lleig es va fer de manera oral no hi havia cap escrit. Posteriorment, diversos autors destacats com Perrault (S.XVIII) o Hans Crhistian Andersen (S.XIX) i altres, van ser els encarregats de divulgar tots aquests contes afegint, eliminant o modificant estructures i detalls d’aquest. 

A finals del Segle.XIX la figura dels Germans Grimm també té un pes important en la divulgació d’aquests contes, ja que aquests edulcoren la història i els col·loca sempre un final feliç i una estructura determinada.

Al Segle XX apareix la figura de Walt Disney, que marca un abans i un després en la història dels contes tradicionals, ja que porta els contes clàssics a la gran pantalla, el cine. Basant-se en la història edulcorada dels Germans Grimm.

Actualment, podem trobar milers d’adaptacions i versions d’aquests contes clàssics (versions ecologistes, versions feministes…), però l’adaptació que més coneixen els nens/es  és indubtablement la versió de Walt Disney.  

contes_Mey

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s